Wie zijn wij

Wij bieden kansarme mensen in Liberia een beter uitgangspunt in het leven. Zodat zij positieve verandering in hun eigen leven en dat van hun families en gemeenschappen kunnen realiseren.

Onze visie

Wij geloven in een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen heeft. In een rechtvaardige en vreedzame samenleving, waarin mensen zelf hun leven vormgeven. Een maatschapij waar mensen hun leven en toekomst positief beïnvloeden en verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes en de gevolgen daarvan.  

Onze missie

Wij bieden kansarme mensen in Liberia een beter uitgangspunt in het leven. Zodat zij positieve verandering in hun eigen leven en dat van hun families en gemeenschappen kunnen realiseren.

womans club - teamwork - mineke foundation

Onze aanpak

We moedigen mensen aan zelf initiatief en verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen. We geloven dat onderwijs en inkomensgenererende activiteiten een belangrijke rol spelen om economisch zelfstandig te worden. Daarom bieden we basisonderwijs, onderwijsondersteuning, vakonderwijs via sociale ondernemingen en microleningen aan.

Kinderen en vrouwen staan centraal in ons werk.

Ons bereik

Wij ondersteunen circa 20.000 inwoners in het gebied rondom Dabwe Town, een buitenwijk van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia.

ANBI

PParticipants in Mineke Foundation & Davis Projects for Peace

Mineke Foundation is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen. Door het ANBI keurmerk kun je als donateur en/of bedrijf doneren met belastingvoordeel. Ook hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen.


Om aangewezen te worden als ANBI moet Mineke Foundation, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat we geen winstoogmerk hebben. Ook moeten we bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.


Help mee

Wil je ook bijdragen aan een veilig, zelfredzaam en rechtvaardig Liberia?

Help ons mee om deze droom te verwezenlijken!

Nederland

Stichting Mineke Foundation

p/a Jagerserf 19

3851 SM Ermelo

 

RSIN nummer: 820357686

Kamer van Koophandel: 08188102 

Liberia

Mineke Foundation

Damiefa School compound

(15 minutes walking distance from Dry Rice Market)

Dabwe Town, Gardnersville, Liberia

 

Accreditatie:

MFDP/NGO/AC# 1576

Donaties

Je kunt doneren via bankrekeningnummer:

NL60 INGB 000 481 61 54

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2020, Mineke Foundation •  Disclaimer •  Privacyverklaring • Ontwikkeld door  Infused

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar boven