Resource Center

Ja, ik steun jullie werk!

Ons Resource Center in Dabwe Town wordt een bibliotheek, computercentrum, internetcafé, printshop en naschoolse opvang met huiswerkbegeleiding en examentraining op één locatie.


A laughing teenager at Mineke Foundation looks away from the camera

In Dabwe Town en omgeving is er geen bibliotheek, internetcafé, computercentrum of printshop. Terwijl daar wel behoefte aan is, met name onder scholieren en studenten. Maar ook onder volwassenen. Ons Resource Center voorziet in deze behoefte: het is een bibliotheek, internetcafé, computercentrum, printshop en naschoolse opvang in één.


Het Resource Center laat zich het beste vergelijken met een wijkcentrum of activiteitencentrum voor kinderen zoals we deze ook in Nederland kennen. In het Resource Center bieden we de volgende activiteiten aan:

 

  • een computercentrum met computerlessen om digitale vaardigheden te leren
  • een internetcafé en copyshop voor online studeren en om schoolopdrachten te kunnen maken en printen
  • een bibliotheek met alle verplichte schoolboeken (en vrijetijdsboeken) zodat ook kinderen wiens ouders geen geld hebben om boeken te kopen, huiswerk kunnen maken en kunnen leren
  • huiswerkbegeleiding en examenvoorbereiding (staatsexamens)
  • diverse onderwijsondersteunende activiteiten zoals arts & crafts, lees- en spellingwedstrijden en culturele activiteiten waar kinderen over de rijke geschiedenis van Liberia kunnen leren
  • sportactiviteiten en verhuur van sportkleding en -materialen aan teams in de omgeving.

 

Het Resource Center is met name bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 21 jaar, maar is ook toegankelijk voor volwassenen. Zij zijn vaak ook nog met een (deeltijd)opleiding bezig.


Sponsoring

Onze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijk initiatief, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Daarom vragen wij altijd een kleine eigen bijdrage voor deelname aan activiteiten. Onze ambitie is dat het Resource Center binnen 5 tot 7 jaar voldoende inkomsten – uit o.a. lidmaatschappen, computerlessen en verhuur van sportspullen – kan genereren om kostendekkend te zijn. Tot dat moment zijn we echter afhankelijk van donaties.

Helpt u mee?

Two children reading at Mineke Foundation
computer lab presentation - vocational training - mineke foundation

Waar gebruiken wij uw donatie voor?

Onderstaande begroting is gemaakt door ons team in Liberia en geeft een goed overzicht van de kosten die wij maken voor de activiteiten in het Resource Center. Hoewel de kwaliteit van spullen in Liberia niet altijd goed is, kiezen we er bewust voor zoveel mogelijk lokaal te kopen. Daarmee kunnen we lokale ondernemers ondersteunen en vergroten we onze impact. Klik op het plaatje voor het totaaloverzicht.

Alvast heel erg bedankt, namens iedereen die – mede dankzij u – straks van de faciliteiten van het Resource Center gebruik kan maken!

Ja, ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren een plek hebben om samen te leren, te groeien en te ontspannen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar boven