Ons werk

in Liberia

Liberia is één van de armste landen ter wereld. De werkloosheid is hoog en het onderwijs is vaak slecht. Het grootste deel van de bevolking van 4,5 miljoen mensen is laag opgeleid. Daarnaast is ongeveer twee derde jonger dan 25 jaar. Door COVID-19 is de economische situatie nog verder verslechterd.

Mineke Foundation biedt sinds 2009 vakopleidingen voor ongeschoolde en laagopgeleide inwoners. Ons doel is de economische onafhankelijkheid van onze trainees. Naast vakonderwijs bieden wij ook kleuter- en basisonderwijs en hebben wij een wijkcentrum met diverse faciliteiten voor inwoners van ons gebied.

Deelnemers betalen altijd een kleine eigen bijdrage die we dankzij donaties laag kunnen houden.

Met een klein bedrag maakt u een groot verschil in iemands leven!

Liberia kent een grote markt voor handgemaakte kleding op bestelling. Ons naaiatelier is een sociale onderneming waarin vrouwen en jongeren het naaivak leren zodat zij hun eigen inkomen kunnen verdienen.

A pastry trainee decorates a cake at Mineke Foundation

Goed eten staat centraal in de Liberiaanse cultuur. In onze bakkerij leiden we vrouwen en jongeren op in het vak Brood, banket & catering waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen en economisch zelfstandig kunnen worden.

Damiefa School - uniform

Op de Damiefa School bieden wij kwalitatief hoogwaardig kleuter- en basisonderwijs tegen lage kosten. Ook is er een naschools programma. Dankzij donaties kunnen wij de kosten voor ouders zo laag mogelijk houden.

Teenagers in computer class at Mineke Foundation

Ons Resource Center biedt faciliteiten die in dit gebied ontbreken. Het is een bibliotheek, computercentrum, internetcafé, printshop en naschoolse opvang met huiswerkbegeleiding en examentraining in één.

Kids with artwork - Damiefa School
A laughing teenager at Mineke Foundation looks away from the camera

Hartelijk bedankt voor uw steun!


Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar boven