Naaiatelier

als sociale onderneming

Ja, ik steun jullie werk!

Ons naaiatelier is een sociale onderneming waarin

vrouwen en jonge meiden in Liberia een vak leren

waarmee zij hun eigen inkomen kunnen verdienen.

Liberia kent een grote markt voor kleding op bestelling en veel van deze kleding wordt met de hand gemaakt. Bij bijzondere evenementen wordt speciaal gemaakte kleding gedragen en alle scholen, koren en verenigingen hebben eigen uniformen. Daarnaast kan Mineke Foundation zelf de uniformen van haar vakopleidingen en de Damiefa school verzorgen.

 

Mineke Foundation is in 2009 gestart met vakopleidingen voor ongeschoolde en laagopgeleide inwoners. Intussen zijn wij dit aan het doorontwikkelen naar sociale ondernemingen. De sociale onderneming Naaiatelier leert onze trainees niet alleen kleding maken, maar laat ze ook werkervaring opdoen en leert ze zelf te ondernemen. Het doel van Mineke Foundation is economische onafhankelijkheid van haar trainees. 

Donaties

Onze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijk initiatief, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Daarom vragen wij altijd een eigen bijdrage aan onze trainees. Onze ambitie is om het naaiatelier binnen 5 tot 7 jaar voldoende inkomsten te laten genereren om kostendekkend te zijn.

 

Op dit moment zijn onze aanvullende kosten voor de opleiding € 250,- per trainee per jaar. Met dit bedrag helpt u iemand in haar persoonlijke ontwikkeling en economische onafhankelijkheid.

U maakt daadwerkelijk verschil in iemands leven!


Trainees aan het werk bij MF

Wij vinden het belangrijk dat onze trainees het vak leren door gebruik te maken van de materialen en gereedschappen die ze zelf – thuis bijvoorbeeld – ook gebruiken. Of die ze gemakkelijk kunnen kopen. Dat betekent alleen zaken die in Liberia ook goed verkrijgbaar zijn.

Waar gebruiken wij uw donatie voor?

De onderstaande begroting is opgesteld door ons team in Liberia en geeft een goed overzicht van alle spullen die wij aanschaffen voor onze vakopleiding. De kwaliteit van gereedschappen laat helaas vaak te wensen over. Dit betekent dat wij ze vaak moeten vervangen. We kiezen er bewust voor om zoveel mogelijk van wat we gebruiken in Liberia zelf te kopen. Hiermee kunnen we lokale ondernemers steunen en is onze impact nog groter. Klik op het plaatje om de volledige begroting te zien.


Alvast heel erg bedankt, namens alle meiden en vrouwen die straks – mede dankzij jou – aan onze vakopleiding kunnen meedoen!

Ja, zelf geld kunnen verdienen is belangrijk.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar top