Bakkerij

als

sociale onderneming

Ja, ik steun jullie werk!

Met onze brood, banket & cateringopleiding leren vrouwen en jongeren een vak waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen en economisch zelfstandig kunnen worden.

Goed eten staat centraal in de Liberiaanse cultuur. Belangrijke gebeurtenissen worden beoordeeld op de kwaliteit van de catering. Liberia kent daarnaast – uniek in West Afrika – een lange, rond 1820 door bevrijde slaven meegebrachte, traditie van luxe brood en banketproductie. Bovendien vertrekken veel mensen, inclusief kinderen, zonder ontbijt van huis naar werk en school. Met name op verkeersknooppunten in de spits en rond pauzes bij scholen is er daarom een levendige handel in snacks en maaltijden to-go. Ook hier is dus sprake van een grote lokale markt. Daarnaast liggen er goede kansen in het verzorgen van catering bij kerken, scholen en feesten.


Mineke Foundation is in 2009 gestart met vakopleidingen voor ongeschoolde en laagopgeleide inwoners. Intussen zijn wij dit aan het doorontwikkelen naar sociale ondernemingen. De Bakkerij als sociale onderneming leert onze trainees niet alleen brood en banket bakken, maar laat ze ook werkervaring opdoen en leert ze zelf te ondernemen. Ons doel is economische onafhankelijkheid van onze trainees.


Donaties

Onze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijk initiatief, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Daarom vragen wij altijd een eigen bijdrage aan onze trainees. Onze ambitie is om de bakkerij binnen 5 tot 7 jaar voldoende inkomsten te laten genereren om kostendekkend te zijn.


Op dit moment zijn onze aanvullende kosten voor de opleiding € 250,- per trainee per jaar. Met dit bedrag helpt u iemand in haar persoonlijke ontwikkeling en economische onafhankelijkheid.

U maakt daadwerkelijk verschil in iemands leven!


Trainees aan het werk bij MF

Wij vinden het belangrijk dat onze trainees het vak leren door gebruik te maken van de materialen en gereedschappen die ze zelf – thuis bijvoorbeeld – ook gebruiken. Of die ze gemakkelijk kunnen kopen. Dus geen ingewikkelde elektrische oven en alleen ingrediënten die in Liberia goed verkrijgbaar zijn.

Waar gebruiken wij uw donatie voor?

De onderstaande begroting is opgesteld door ons team in Liberia en geeft een goed overzicht van alle spullen die wij aanschaffen voor onze vakopleiding. De kwaliteit van gereedschappen laat helaas vaak te wensen over. Dit betekent dat wij ze vaak moeten vervangen. We kiezen er bewust voor om zoveel mogelijk van wat we gebruiken in Liberia zelf te kopen. Hiermee kunnen we lokale ondernemers steunen en is onze impact nog groter. Klik op het plaatje om de volledige begroting te zien.


Alvast heel erg bedankt, namens alle meiden en vrouwen die straks – mede dankzij u – aan onze vakopleiding kunnen meedoen!

Ja, zelf geld kunnen verdienen is belangrijk.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar top