Women’s Club (Vrouwenclub)

Ongeveer 90% van de deelnemers aan onze vakopleidingen en ondernemerschapstrainingen zijn vrouwen. De meesten van hen beginnen na hun afstuderen een bedrijfje, maar net als veel andere vrouwen in Liberia, hebben ze te maken met veel uitdagingen. Naast het gebrek aan financiering voor hun bedrijf, hebben deze uitdagingen betrekking op o.a. seksueel en gendergerelateerd geweld, opvoedingsproblemen met hun kinderen, hun eigen gezondheid en hoe ze leiders kunnen zijn in hun leefomgeving.

Mineke Foundation organiseerde daarom maandelijkse bijeenkomsten voor vrouwen die afgestudeerd zijn aan onze vakopleidingen. Tijdens deze bijeenkomsten van de Women’s Club kwamen thema’s aan de orde als gezondheid, financiële kennis en vrouwenrechten, met speciale aandacht voor geweld tegen vrouwen.

We werkten samen met partners als het Ministerie van Gezondheid, het Ministerie van Gender, lokale NGO’s SHIFSD en P-PAL, en de districtsgezondheidsfunctionarissen om educatieve workshops voor onze vrouwen mogelijk te maken. We moedigden de clubleden ook aan een Savings & Loan Club op te zetten, zodat ze zouden leren sparen en microleningen aan elkaar konden geven.

Naast het spaar- en leenprogramma startte de vrouwenclub nog meer spaarclubs (Susu’s), bijvoorbeeld om gezamenlijk te sparen voor zaken als meubilair. Ook startten ze een Give and Take Susu om vrouwen in nood een sociaal vangnet te bieden. Leden van de Give and Take Susu sparen elke maand een klein bedrag. En elke maand wordt het totale bedrag gedoneerd aan enkele leden die in nood verkeren. Wie dit zijn, wordt door de leden zelf bepaald.

We hebben dit project van 2015 tot en met 2020 uitgevoerd totdat de coronacrisis ons dwong te stoppen. In 2020 hebben we, in nauwe samenwerking met de leiding van de Women’s Cub, dit project omgevormd. Vanaf eind 2020 zijn we ons gaan focussen op versterking van zakelijke vaardigheden en het verstrekken van microleningen. Dit betekent dat vanaf 2021 de volgende activiteiten zullen worden voortgezet:

  • Savings & Loans Club
  • Give and Take Susu
  • Andere susu’s naar goeddunken van de clubleden
  • Mineke Foundation Microleningen Fonds
  • Trainingen zakelijke vaardigheden en financiële geletterdheid

De Women’s Club gaat dus door, maar meer gericht op het ondersteunen van vrouwelijk ondernemerschap.

Help mee

Wil je ook bijdragen aan een veilig, zelfredzaam en rechtvaardig Liberia?

Help ons mee om deze droom te verwezenlijken!

Nederland

Stichting Mineke Foundation

p/a Jagerserf 19

3851 SM Ermelo

 

RSIN nummer: 820357686

Kamer van Koophandel: 08188102 

Liberia

Mineke Foundation

Damiefa School compound

(15 minutes walking distance from Dry Rice Market)

Dabwe Town, Gardnersville, Liberia

 

Accreditatie:

MFDP/NGO/AC# 1576

Donaties

Je kunt doneren via bankrekeningnummer:

NL60 INGB 000 481 61 54

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2020, Mineke Foundation •  Disclaimer •  Privacyverklaring • Ontwikkeld door  Infused

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar boven