Resource Center

Meer dan 60% van de Liberiaanse bevolking is jonger dan 25 jaar; 41% is zelfs jonger dan 14 jaar. Door de moeilijke en onzekere economische situatie in het land worden tieners geconfronteerd met allerlei uitdagingen in hun jonge leven. Zoals armoede, prostitutie, zwangerschap, vroegtijdig huwelijk, HIV en drugsmisbruik. Met onze onderwijsondersteuning bieden we een veilige omgeving om te praten, te delen en te leren voor kinderen van 5 tot en met 19 jaar.

Resource Center

Ons Resource Center is een bibliotheek, naschoolse opvang en computercentrum in één. Veel ouders hebben geen of nauwelijks geld voor schoolboeken. Dus hebben wij ze aangeschaft. Daarnaast hebben we allerlei leuke leesboeken over een veelheid aan onderwerpen zoals gezondheid, seksualiteit, onze vakopleidingen, dans, cultuur, computers & programmeren, wetenschap en astronomie. Én stripboeken natuurlijk!

Tussen 2015 en 2020 hebben wij vier educatieve clubs gerund voor kinderen van 5 - 20 jaar. In totaal deden hier wekelijks ca. 150 kinderen aan mee. Naast motorische vaardigheden (knutselen en tekenen) voor de allerjongsten, was er ook aandacht voor grammatica, leren lezen & spellen, buitensporten en debatteren voor de wat oudere kinderen.

Tieners hadden een eigen programma. Daarin was o.a. aandacht voor seksuele voorlichting, drugsmisbruik en preventie, en in het algemeen begeleiding bij de ontwikkeling tot een verantwoordelijke volwassene. Ook kregen zij gratis computeronderwijs en introduceerden wij economische vaardigheden waar ze geld mee kunnen verdienen. Veel kinderen worden namelijk geacht om - na schooltijd - geld te verdienen om hun ouders te helpen.

Vrouwen en meisjes in Liberia hebben veel te maken met seksueel geweld. Voor tienermeiden hadden we daarom een apart programma over omgaan met seksuele intimidatie & geweld en doorverwijzen naar medische hulp waar nodig.

In 2020 hebben we onze minibibliotheek gelanceerd. Er was meteen veel interesse van ouders en van omliggende scholen. Zoveel zelfs, dat we te weinig plaats hadden en sommige kinderen in het computerlokaal moesten gaan zitten.

Tijdens de coronacrisis hebben wij een mobiele bibliotheek opgezet omdat wij geen groepsactiviteiten mochten organiseren. Onze vrijwilligers gingen thuis op bezoek bij kinderen om samen te lezen, contact te houden en hen te begeleiden bij thuisonderwijsopdrachten.

Ons Resource Center start in augustus 2021. Behalve de bibliotheek en de computeropleiding, zetten we hier de meeste activiteiten van onze Social Clubs voort. Waaronder knutselen, onze tot in wijde omtrek bekende spellingwedstrijd en diverse sportieve activiteiten. Daarnaast bieden we huiswerkbegeleiding, voorbereiding op staatsexamens en verhuur van sportkleding aan teams uit de omgeving.

Ook het Resource Center is opgezet als een sociale onderneming. Kinderen betalen - net als in Nederland - een kleine bijdrage om lid te mogen zijn. Hiermee verwachten we - op termijn - de operationele kosten te kunnen dekken.

Ons Resource Center wordt mogelijk gemaakt door Tridos Foundation, Gemeente Deventer en particuliere giften.

Foto's

Help mee

Wil je ook bijdragen aan een veilig, zelfredzaam en rechtvaardig Liberia?

Help ons mee om deze droom te verwezenlijken!

Nederland

Stichting Mineke Foundation

p/a Jagerserf 19

3851 SM Ermelo

 

RSIN nummer: 820357686

Kamer van Koophandel: 08188102 

Liberia

Mineke Foundation

Damiefa School compound

(15 minutes walking distance from Dry Rice Market)

Dabwe Town, Gardnersville, Liberia

 

Accreditatie:

MFDP/NGO/AC# 1576

Donaties

Je kunt doneren via bankrekeningnummer:

NL60 INGB 000 481 61 54

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2020, Mineke Foundation •  Disclaimer •  Privacyverklaring • Ontwikkeld door  Infused

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar een update over ons werk.

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Scroll naar boven