Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier en lees hem online.
BRANDNAME


NIEUWSBRIEF JUNI 2014
NIEUW

STILSTAAN OM VOORUITGANG TE BOEKEN


Soms is het nodig even stil te staan. Stilstaan brengt rust om te kunnen bepalen wat nodig is en te besluiten welke kant je opgaat. Ook bij Mineke Foundation hebben we de afgelopen maanden tijd genomen voor bezinning. Met antwoorden op vragen als ‘Hoe sturen we de Just say no club het beste aan?’ en ‘Wat vragen we van een nieuwe co÷rdinator?’  gaan we nu weer met verenigde kracht aan de slag. Zeker met de komst van nieuwe versterking in Liberia en Nederland. We vertellen u er graag meer over.
WELKOM BUKOLA AYOOLA!

Voor ons team in Liberia waren we op zoek naar een nieuwe co÷rdinator omdat Kuluboh heeft aangegeven minder tijd dan gewenst aan Mineke Foundation te kunnen besteden. We hebben haar gevonden: Bukola Ayoola.  Deze Nigeriaanse is een zeer gepassioneerde ontwikkelingswerker met een groot hart, in het bijzonder voor kinderen. Gedreven als ze is, heeft ze in het verleden zelf een stichting opgericht. Bukola is getrouwd en heeft een zoon. Zij is 15 april gestart en zal zich vooral bezighouden met het welzijn van kinderen en jongeren. Daarnaast verzorgt zij voor Mineke Foundation de maandrapportages, het financiŰle beheer ter plaatse en de communicatie met Mineke Foundation Nederland.


Dit leidde onlangs al tot het eerste Skype gesprek met onze oprichtster Tonia. Daarmee is een lang gekoesterde wens om via Skype met de mensen ter plaatse te communiceren gerealiseerd! GEVRAAGD: AUTO

Na ‘stil’ staan is er vooruitgang.  We willen nu op volle kracht vooruit! Daarvoor is vervoer voor onze Liberiaanse medewerkers essentieel. En dat is niet zo makkelijk op de route Monrovia – Dabwe Town. Er zijn nauwelijks auto’s, waardoor aanbieders van vervoer extreem hoge prijzen vragen. Dus zijn we op zoek naar een ‘oude’ auto en iemand die deze kan besturen. Zelf rijden is voor Bukola geen optie omdat het verkeer te onveilig is als je onvoldoende rijervaring in de omgeving hebt. En met de wens voor een auto komen we direct op wat we hiervoor ook keihard nodig hebben: geld om dit mogelijk te maken.
HELPT U ONS?

We vallen maar direct met de deur in huis. Om onze dromen voor de komende vijf jaar te kunnen realiseren, hebben we nog veel geld nodig. In de eerste plaats om onze mensen ter plaatse een inkomen te verschaffen, zodat zij zelf ook een leven kunnen opbouwen.  Daarnaast is er nog veel geld nodig om projecten te starten en draaiende te houden. Iedere donatie is zeer welkom.


Wist u dat u eenvoudig via onze website een gift aan ons kunt overmaken?
PROJECTEN

Vakopleidingen

De vakopleidingen hebben nog niet geleid tot het doel dat we voor ogen hadden: namelijk, dat cursisten eigen bedrijven zouden starten. Toch staan de inwoners in de rij om een vak via ons te mogen leren. Tegelijkertijd met de start van nieuwe opleidingen, onderzoeken we ook hoe we de stap naar het zelfstandig ondernemerschap kunnen verkleinen. Bukola  gaat daarom in gesprek met een lokale ondernemersadviesorganisatie om te bekijken of we met elkaar kunnen samenwerken. Hiermee willen we onze cursisten niet alleen een vak bijbrengen, maar ze ook voorbereiden op het ondernemerschap.


Just say no club

Door de afwezigheid van een co÷rdinator ter plaatste, hebben we de afgelopen tijd geprobeerd om de activiteiten voor de Just Say No club vanuit Nederland te organiseren. We hebben geconcludeerd dat een lokale trekker noodzakelijk is, om het enthousiasme voor activiteiten aan te wakkeren. Daarom gaan we op zoek naar een lokale (vrijwillige) co÷rdinator die voor tenminste 1 of 2 jaar trekker wil zijn van dit project. We hopen hem of haar in het najaar aan u te kunnen voorstellen. IN THE SPOTLIGHTS

De afgelopen maanden reisde voorzitter Tonia tweemaal naar Londen. In maart om de Ambassador Award van de Divas of Colour in ontvangst te nemen. Divas of Colour zet zich in om de rol die gekleurde vrouwen wereldwijd (kunnen) spelen bij positieve veranderingen te benadrukken. Het evenement is bedoeld om een aantal van deze vrouwen te eren. Behalve de eer voor Tonia was het een geweldige kans om Mineke Foundation internationaal op de kaart te zetten.

In mei was Tonia opnieuw in Londen, ditmaal om de onderscheiding van Women 4 Africa uit te reiken, nadat zij deze eervolle prijs verleden jaar zelf in ontvangst mocht nemen. Tijdens beide reizen besteedde Tonia haar tijd om met organisaties kennis te maken die mogelijk iets voor MF kunnen betekenen. Wordt vervolgd!NIEUWE VRIJWILLIGERS


We zijn heel blij dat we weer twee nieuwe vrijwilligers mogen toevoegen aan het Mineke Foundation team.

Rosemary Slagmolen gaat social media inzetten om Mineke Foundation op de kaart te zetten. Zij zorgt er voor dat de Facebookpagina van Mineke Foundation up to date blijft en dat we ook via Twitter regelmatig van ons laten horen.


Loes van der Voort gaat Mineke Foundation helpen bij de fondsenwerving. Zo wil zij een evenement organiseren waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze stichting. Daarnaast onderzoekt zij of zij samen met een vriendin in het najaar enkele maanden vrijwilligerswerk in Dabwe Town kan doen.

We horen vast in de volgende nieuwsbrief meer over deze plannen (of eerder via Facebook en Twitter).
VOLG ONSBlijf op de  hoogte van weetjes en nieuws over Mineke Foundation via onze social media kanalen.

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in september. Maar tussentijds kunt u onze vorderingen volgen via de social media.
Deze nieuwsbrief wordt belangeloos samengesteld/geproduceerd door Stephanie Teelen (tekst) en DP Service & Advies (vormgeving en webproductie)U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u heeft aangegeven hem te willen ontvangen.
Wilt u hem niet meer ontvangen stuur dan een email naar info@minekefoundation.org