Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier en lees hem online.
BRANDNAME


NIEUWSBRIEF OKTOBER 2013
NIEUW


VOORWOORD


Wij hopen dat u een mooie zomer heeft gehad. Mineke Foundation heeft de zomer gebruikt voor publiciteit die los kwam nadat onze voorzitter Tonia Dabwe afgelopen mei werd verkozen tot International African Woman of the Year. Een prachtige gelegenheid om onze stichting breder onder de aandacht te brengen. Daarnaast heeft het bestuur zich gebogen over een  strategie voor de komende jaren. In deze nieuwsbrief vertellen wij u er meer over en blikken we vooruit naar de komende reis naar Dabwe Town en informeren we u over onze activiteiten in de afgelopen maanden.
NIEUWE PARTNERS VOOR MINEKE FOUNDATIONDe publiciteit in de afgelopen maanden voor Mineke Foundation heeft enkele nieuwe partners op ons pad gebracht. Het voelt iedere keer weer als een cadeautje als een organisatie of een particulier zich vrijwillig wil inzetten voor onze stichting. Een Nederlands fonds dat graag anoniem wil blijven, zal ons de komende jaren bijstaan in het ontwikkelen van een nieuwe strategie en het vinden van lokale partners. Deze zomer al zijn we onder hun leiding gestart met de formulering van een nieuw strategisch plan. Zijn we op de goede weg? Leveren onze inspanningen de gewenste resultaten? Welke strategische samenwerking kunnen we aangaan? Over deze vragen heeft het bestuur zich gebogen. Samen met dit fonds zullen wij tot de zomer van 2014 antwoorden op deze vragen formuleren om zo een volgende stap in de ontwikkeling van onze stichting te kunnen zetten.

Een andere nieuwe partner van MF is St Mary's Anglican Church in Twente. We mochten al een mooie gift ontvangen en kunnen ook de komende 2 jaar op hun steun rekenen. Tijdens hun English Castle Fair op het prachtige landgoed Weldam in Diepenheim afgelopen september kregen we ook de gelegenheid MF onder de aandacht van hun gasten te brengen. Een prachtige start van onze partnership!

Kijk hier voor de foto's van een prachtige dag op onze facebookpagina.

BERICHT UIT DABWE TOWN


De eerlijkheid gebiedt ons te melden dat er de afgelopen maanden meer activiteiten in Nederland voor MF waren dan in Dabwe Town. In mei meldden we al dat ons team het momenteel zwaar heeft. We hadden onvoldoende middelen om hen fulltime te betalen, waardoor zij genoodzaakt waren ander werk erbij te zoeken. Terwijl de inwoners van Dabwe Town juist dat steuntje in de rug van hen nodig hebben om een zekere zelfwerkzaamheid te ontwikkelen. Zo zijn er nog geen bedrijfjes gestart door de deelnemers aan de vakopleidingen die MF verleden jaar organiseerde.

Tijdens ons bezoek aan Dabwe Town in de tweede helft van oktober, willen we uitzoeken waar de belemmeringen zitten.

Goed nieuws is dat de inbraken waar vooral de school onder te lijden had, flink zijn gedaald.
BEZOEK AAN DABWE TOWN

18 oktober reizen twee bestuursleden opnieuw naar Liberia. Tonia gaat twee weken. Bestuurslid Dirk Pieter blijft tien dagen, voor hem is het de eerste kennismaking met Liberia. Tijdens ons bezoek zullen we vele gesprekken voeren met ons team en de inwoners van Dabwe Town. Met hen willen we onderzoeken hoe we de jongerenclub en de opstart van bedrijfjes weer een stapje verder kunnen brengen. Ook staan er kennismakingsgesprekken gepland met mogelijke partners en (inter)nationale ngo’s. Uitbreiding van ons netwerk ter plaatse is van levensbelang om de lokale motor draaiende te houden.

Vanaf deze plaats bedanken we de sponsors van deze reis: gemeente Deventer en het niet nader bekend te maken Nederlandse fonds.

DOET U MEE?


Wat fijn dat zo velen meedenken met MF! Een goede bekende van de stichting heeft aangeboden in 2014 een benefietconcert te willen organiseren. Zo is het idee om verschillende Deventer koren om hun medewerking te vragen. Via onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.


We zoeken nog verschillende handjes om te helpen. Kunt u iets voor ons betekenen? Laat het ons weten!


IDEETJE VOOR SINTERKLAAS EN KERST


We hebben nog steeds mooie sets kaarten (10€) en sleutelhangers (5€) te koop waarmee u onze stichting steunt. Leuk idee voor Sinterklaas en kerst toch?
Als u ons uw bestelling mailt via info@minekefoundation.org en het bedrag op onze rekening stort, krijgt u ze per kerende post toegestuurd. Ook leuk voor uw zakelijke relaties.


Like Mineke Foundation op Facebook en volg zo direct onze komende Liberiareis!
WIST U DAT ...
  • Henk Borkent afgelopen juni ruim 700 km. voor MF door Frankrijk fietste en hiermee bijn € 6.300 ophaalde?

  • Onze voorzitter Tonia prachtig is geportretteerd door Marian Dijksman en Erna Kuik in Menskrachtportret. Klik hier om het portret te lezen

  • Deze nieuwsbrief belangeloos samengesteld/geproduceerd wordt door Stephanie Teelen (tekst) en Dirk-Pieter Schalkwijk van Venture factory (vormgeving en online productie)?


BEWAAR UW OUDE PRINTERCARDRIDGES VOOR ONS

Wist u dat wij een kleine vergoeding ontvangen bij inlevering van oude cartridges? Bewaar ze voor ons en u maakt ons blij met de opbrengst ervan.TENSLOTTE: VAN TONIA

2013 lijkt het jaar van de tegenstellingen te gaan worden. Tenminste, dat denk ik. Van versnelling Ún vertraging en van meer actie in Nederland dan in Liberia. Ooit dacht ik dat evenwicht een staat van “zijn” was, iets wat je bereikte en wat dan niet meer veranderde. Intussen weet ik beter: evenwicht is het resultaat van continue beweging, waarbij het de kunst is niet te veel door te schieten naar de ene of andere kant.

De International African Woman of the Year award heeft veel teweeg gebracht. Veel meer dan ik verwacht had, met name aan publiciteit. Het meest bijzondere is voor mij de samenwerking met het fonds dat Mineke Foundation wil helpen een professionaliseringsslag te maken. We bouwen zo verder aan MF, iets waar ik van droomde en wat dit en volgend jaar echt vorm gaat krijgen. Ik ben er heel dankbaar voor!

Tegelijkertijd is het natuurlijk wel de bedoeling dat zaken in Liberia door blijven gaan. Ook hier is het weer zoeken naar evenwicht. Aan de ene kant zal de reis een evaluatie zijn van het afgelopen jaar, maar we gaan met ons team ook praten over de vraag, Hoe verder?

Ik verheug me op het komende bezoek. Aan de ene kant omdat ik, met dank aan de aandacht in Liberia voor de award, weer in contact ben met oude schoolvrienden die ik in 1993 voor het laatst gezien heb! Ik ben heel benieuwd hoe zij het maken en, in die gevallen waar ze bedrijven hebben, nieuwsgierig hoe zij inbraken voorkomen. Die kennis zou heel nuttig kunnen zijn voor Dabwe Town.
Daarnaast ontmoet ik mijn vader natuurlijk weer. Hij heeft het afgelopen jaar stukje bij beetje de school verder gerenoveerd. We hopen dat de school snel weer open kan. Jullie hebben vast gehoord van de 25.000 studenten die meegedaan hebben aan het toelatingsexamen voor de Universiteit van Liberia. Slechts 1.800 leerlingen werden toegelaten. Oorzaak voor het dramatisch falen: hun Engels was te slecht! De Damiefa School onderscheidde zich met kwalitatief goed onderwijs, waaronder Engels. Grote vraag blijft wel hoe we inbraken en diefstal kunnen voorkomen.

Ik heb veel zin in de reis.  We houden jullie via www.facebook.com/MinekeFoundation op de hoogte. Volgen jullie ons?U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u heeft aangegeven hem te willen ontvangen.
Wilt u hem niet meer ontvangen stuur dan een email naar info@minekefoundation.org