Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier  en lees hem online.
BRANDNAME
NIEUWSBRIEF MEI 2013
BREAKING NEWS!

Voorzitter en oprichter van Mineke Foundation Tonia Dabwe is zaterdag 18 mei in Londen gekozen tot International African Woman of the Year. De onderscheiding is ingesteld door de Britse organisatie Women4Africa, die met deze jaarlijkse verkiezing de aandacht wil vestigen op de belangrijke, positieve, rol van vrouwen voor de ontwikkeling van Afrika.  Wilt u meer lezen over de verkiezing? Klik dan hier 

TONIA DABWE BIJ KRONING IN NIEUWE KERK

Onze voorzitter heeft de afgelopen maanden haar handen vol gehad aan alle publiciteit voor Mineke Foundation. Desondanks heeft Tonia zich ook vrij kunnen maken om op 30 april in de Nieuwe Kerk getuige te zijn van de kroning van onze nieuwe koning. Een kans die zij zich natuurlijk niet liet ontzeggen. Als een van de 42 inwoners van de provincie Overijssel zag zij met eigen ogen hoe onze nieuwe koning in hermelijnen mantel gekroond werd.

NOODKLOK!

Na de eerste mooie berichten in deze nieuwsbrief, brengen we u ook onze zorgen.  Zoals u weet, is een team van drie co÷rdinatoren dag in dag uit voor Mineke Foundation in Dabwe Town actief. Dit team werkt exclusief voor MF en krijgt vanuit de stichting hiervoor een vergoeding. Helaas hebben we onvoldoende middelen om de inzet van dit team voor de rest van het jaar te betalen. Dat betekent dat zij ander werk erbij moeten zoeken om in hun levensonderhoud te voorzien. Voor MF een forse tegenvaller omdat de voortgang van enkele projecten niet langer gegarandeerd is. We proberen nu om enkele werkzaamheden over te dragen aan de aanvoerders van de JSN club en andere activiteiten zullen we op een lager pitje moeten zetten. Helpt u ons mee om ons team ter plaatse te ondersteunen? Iedere gift is welkom.

Doe meteen een online gift


BERICHT UIT DABWE TOWN

In Liberia heeft ons team de afgelopen maanden een aantal lopende zaken afgerond. Zo zijn de cursisten van de eerste ronde vakopleidingen klaar en probeert het team de deelnemers te helpen bij het opzetten van kleine bedrijven. Dat valt nog niet mee. Deels omdat ons team zelf geen ervaring heeft met het starten van bedrijven, maar ook omdat er teveel werk ligt dat ook hun volle aandacht nodig heeft.

De jongerenclub is nog altijd actief en organiseert ook dit jaar weer een aantal schoonmaakacties. Ons team probeert hen nadrukkelijker te betrekken bij het aanjagen en aansturen van de activiteiten in Dabwe Town, maar moet constateren dat de groep toch nog veel begeleiding nodig heeft. Omdat op dit moment nog niet zeker is of we de benodigde middelen voor 2013 binnen krijgen om ons team volgens afspraak te kunnen betalen, moeten zij ook nadenken over hun toekomst. We zijn op dit moment met elkaar hierover in gesprek. De uitdaging is samen tot een set van activiteiten te komen die wij kunnen betalen en zij in de periode tot het najaar kunnen realiseren. Wij hopen van harte dat de internationale onderscheiding van Tonia mensen en organisaties ertoe aanzet Mineke Foundation te steunen.


UW MAANDELIJKSE GIFT IS ONZE TOEKOMST

MF is blij met iedere gift. Hoe klein ook, het brengt ons een stapje dichterbij de realisatie van onze droom in Dabwe Town. Wist u dat u ons ook periodiek kunt ondersteunen? Bijvoorbeeld door als donateur ons maandelijks te verblijden met een gift. En wist u dat uw giften aftrekbaar zijn?
Wij hebben een aantal vragen gehad over de mogelijkheid voor periodieke giften. U legt dan bij de notaris vast dat u Mineke Foundation gedurende vijf jaar met een bepaald bedrag per jaar wilt ondersteunen. Wilt u dit? 

Neemt u dan contact met ons op, wij geven u dan de naam van een notaris die dit per akte voor u regelt. Wij zijn er erg blij mee als u de kosten van de akte voor uw rekening wilt nemen.

EEN KIJKJE NEMEN IN DABWE TOWN

Met eigen ogen zien waar Dabwe Town ligt en bijvoorbeeld de locatie van Damiefa school opzoeken? De website Panoramio maakt het mogelijk foto┤s toe te voegen op  Google maps. Zo ook Dabwe Town!


MINEKE FOUNDATION IN DE MEDIA

In de aanloop naar de verkiezing van International African Woman of the Year toonden de Nederlandse media zich bijzonder belangstellend. Interviews met Tonia waren onder andere te lezen in de Telegraaf, Het Algemeen Dagblad, de Stentor, Deventer Post en het personeelsblad van provincie Overijssel, Tonia’s werkgever. Daarnaast gaf Tonia nog interviews aan de lokale en regionale radio en televisie.  De komende tijd staan er nog meer interviews gepland met lokale, landelijke en internationale media. De artikelen lezen? Dat kan hier. De interviews bekijken? Dat kan hier 


BERICHT VAN TONIA

Vanuit de trein naar Deventer, op weg naar huis na een fantastisch, intens vermoeiend, boeiend bezoek van vier dagen aan Londen. Met in de koffer, veilig ingepakt in de bijbehorende doos (en tussen allerlei kledingstukken) de award! Het is nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen. Opeens waren daar de camera's, de mensen met tranen in de ogen na mijn korte speech, nog meer camera's, interviews voor met name Afrikaanse media, gelukswensen foto's, foto's, foto's. De dag erna: ontelbare appjes, sms-jes, mails,  tweets, Facebook berichtjes en comments... Hoe doen celebrities dit? Ik ben nu al moe!!

Maar het was prachtig. De aandacht die deze onderscheiding voor Mineke Foundation oplevert is fantastisch. De contacten die ik heb kunnen leggen: super. De mensen die mij en mijn verhaal omarmden: geweldig. Londen zelf: prachtig. Hoe het van hier uit verder gaat, weet ik nog niet. Er staan nog wat interviews in de planning, we gaan er natuurlijk alles aan doen om Mineke Foundation nˇg verder onder de aandacht te brengen. En ik hoop van harte dat het ertoe leidt dat nog meer mensen ons werk gaan steunen. Want hoe geweldig die onderscheiding ook is, we komen pas verder als we in Liberia onze ambities kunnen verwezenlijken. Want uiteindelijk gaat het natuurlijk dßßr om: voortzetten van het werk van mijn ouders zodat mensen in Liberia (weer) leren zelf hun toekomst te be´nvloeden!

MINEKE FOUNDATION: NETWERK VAN VRIJWILLIGERS EN PARTNERS

MF wil dat iedere euro die we ontvangen terecht komt in Dabwe Town. De stichting geeft dus geen geld uit aan betalende krachten en diensten in Nederland. Dat kan alleen als je over een netwerk van actieve vrijwilligers en partners beschikt. En dat heeft Mineke Foundation gelukkig! Onlangs nog verwelkomden we Translators without Borders als nieuwe partner. In de komende nieuwsbrieven laten we u graag nader kennismaken met deze stille krachten achter MF. Deze keer stellen we u graag voor aan reclameadviesbureau Zeylmaker & Partners.

Dit reclamebureau uit Deventer verzorgt sinds een jaar enkele reclame-uitingen voor MF. Het bureau is specialist in ge´ntegreerde communicatie en heeft maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel. Thomas Karl (Media & Strategie) van Zeylmaker & Partners maakt duidelijk waarom het reclamebureau het maatschappelijk ondernemen serieus neemt. 'Vanuit onze betrokkenheid bij de regio ondersteunen we een regionaal cultureel project, maar we wilden graag ook een internationale stichting helpen. Bij de kennismaking met Tonia was de keuze snel gemaakt. We zijn echt gevallen voor het pakkende verhaal van Tonia. We willen haar graag ondersteunen om haar droom te verwezenlijken.' Zeylmaker & Partners doet dat door MF bij te staan in de strategie om de stichting lokaal maar ook landelijk onder de aandacht te brengen. Kortom een lokale partner met landelijke impact, met zo'n partner kun je als stichting alleen maar heel blij zijn...

Ook vrijwilliger voor Mineke Foundation worden?
Heel graag, we kunnen je hulp goed gebruiken!
Zie je het zitten om (samen met anderen) leuke fondsenwervingsactiviteiten te bedenken en uit te voeren
(je mag dan op studenten van Hogeschool Saxion rekenen die je daarbij helpen)?
Vind je het leuk om onze Facebookpagina van regelmatige berichten (3x per week) te voorzien en daarmee mensen uit te dagen met ons in gesprek te gaan? Of op LinkedIn of Twitter? Of vind je het gewoon leuk om waar nodig mee te helpen? Stuur een mailtje: info@minekefoundation.org.OP DE FIETS VOOR MINEKE FOUNDATION

Behalve bedrijven die MF belangeloos ondersteunen, hebben we ook vele particuliere supporters. Henk Borkent is zo’n supporter. Van 8 tot 15 juni fietst hij in Zuid-Frankrijk maar liefst 740 km voor Mineke Foundation. Wilt u steunen met een bijdrage (speciaal banknr. 3180.480.394 t.n.v. H. Borkent) of hem volgen tijdens zijn tocht? Dat kan op www.henkborkent.blogspot.nl

BEWAAR UW OUDE PRINTERCARTRIDGES VOOR ONS

Wist u dat wij een kleine vergoeding ontvangen bij inlevering van oude cartridges? Bewaar ze voor ons en u maakt ons blij met de opbrengst ervan.


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u heeft aangegeven hem te willen ontvangen.
Wilt u hem niet meer ontvangen stuur dan een email naar info@minekefoundation.org